2011. július 18., hétfő

kronológia

 Úgy tűnik, hogy ez egy ilyen nap és írok még egy bejegyzést. Az utóbbi pár nap munkával telt, mert a legutóbbi hétvége teljesen szabad volt a születésnapok miatt. A mentőzés most elég pörgős, mert a meleg nagyon megvisel mindenkit (minket is, mert a hosszú nadrág és a munkavédelmi cipő alól nincs kibúvó) és rengeteg az ájulásos rosszullét. Szerencsére a mentőállomáson van klíma és akad egy-egy fél óra pihenésre.
 Itthon is igyekszünk a melegnek megfelelő ételeket enni (saláta, flekken, gyümölcsleves) és persze tusolunk naponta többször. Ásványvíz van a hűtőben és dinnye is akad. A születésnapom kissé rendhagyó volt. Egy véletlen folytán anyáéknál voltam és el is lettem kényeztetve aznap. Örültem a sok köszöntésnek és jól esett, hogy olyanok is megkerestek, akikkel ezer éve nem találkoztam. Kaptam finom rakott krumplit is. :) Imola készített málnás pavlova tortát (a tésztája habcsók) és hihetetlenül könnyű és finom. Az igazi kollektív ünnep a hétvégén volt és Orosházán a sürgősségin kezdődött. Pánikra persze nincs ok, mert nem törtem össze magam csak van egy sebem és jobbnak láttam ha orvos lát el és az sbo-s dokikban meg lehet bízni (a többi traumatológus az hurkalé).
 Imolától szombaton kaptam meg az ajándékom. Békéscsabára autóztunk (apropó a kocsit úgy tűnik, hogy megjavították és be lehet vele vállalni a nyaralást) és a Centerbe vettük az irányt. Itt nézelődtünk kb. az összes szintet bejártuk. Kaptam egy alapkönyvet a fotózásról: Rob Sheppard: Natinonal Geographic fotóiskola-Digitális képek címmel és máris elolvastam. Őszintén szólva szeretnék tanulni a képkészítésről, amennyit csak lehet. Később a Media Markt-ba is benéztünk, ahol kaptunk kávét és megnéztük a leendő fényképezőgépem. Nagyon durván a kezembe illik és biztos vagyok benne, hogy be fog válni. Ittunk egy jegeskávét is a mekiben, majd elindultunk a mozi felé, ahol a Harry Potter befejező részét néztük meg (ez volt a születésnapi ajándékom tulajdonképp). Maga a sorozat jó ideig nem hozott lázba, de aztán megtetszett és a végén úgy döntöttem, hogy moziban nézném meg a befejezést. Szerintem jól döntöttek, hogy két részre bontották a véget és igazán jól kiegészítette a 3D-s technika. Békéscsabáról hazaérve még fagyit készítettünk a másnapi családi összeröffenésre.
Vasárnap Mamáékhoz gyűltünk és jókat ettünk meg beszélgettünk. Hazaérve még mindig meleg volt plusz a sebem miatt valószínűleg be is lázasodtam.
 Ma kifizettem a kocsi javítását (a szerelő babonás és csak kipróbált dolog miatt kér pénzt) és bevásároltam a hófordulós menühöz. Pulykaflekkent és zöldségsalit terveztem. Szerencsére a kaja időben elkészült és el is mentem a másik lakást átvenni. Itt történt némi kavar, mert nem vitték el a felesleges bútorokat a lakásból, így az átadásból nem lett semmi. Elmentem Imoláért, majd hazaérve kicsit elszomorodtunk, mert az áramszolgáltató megszívatott minket és ennek a végére kell járnom, de az átjelentkezés miatt amúgy is be kellene mennem. Este elmentünk kicsit sétálni, de nem éreztem jól magam és haza kellett jönnünk. Azt hiszem mára ennyi elég lesz és holnap töltök fel képeket. :)

1 megjegyzés:

 1. Szia!
  Nem tudom, mi történhetett, ami miatt a sürgősségin kötöttél ki, de ha be is lázasodtál tőle, akkor nem lehet kicsi a baj. :S Jobbulást!
  Fura lenne, ha mindig minden pikk-pakk menne, úgyhogy úgy kell tekinteni a lakásátvételre is, mint egy normális dologra, hiszen akkor lett volna rendkívüli, ha sikerül átvenni.
  Még egyszer itt is happy birthday, remélem még sok lesz. :)
  Puszi

  VálaszTörlés