2013. április 2., kedd

Hosszúhétvége! :)

 Vagyok olyan felelős antilocsolkodó, hogy az országot is elhagyjam Húsvétkor. :D Persze az előző mondatom csak félig-meddig vicces, de azért jó dolog kiszakadni a szokások sodrából és inkább pihenni és családdal lenni.
 Péntek reggel korábban keltem, mint ahogy az ébresztőóra jelzett volna, de ennek előnye is volt: mindketten letusoltunk és igazi nekiülős villásreggelit tudtunk csapni. Pár perccel korábban indultunk, így tettem egy kis kitérőt és ellenőriztem a guminyomást. Még így is hamarabb értünk Mezőhegyesre a tervezettnél. Felvettük Andrist és célba is vettük Nagyváradot. Az odaút jól telt, mert nemrég felújított autóúton haladtunk. Maga Nagyvárad egy szép és igazi többnemzetiségű (magyar, román, német) város, de a közlekedés igazi káosz: tele van egyirányú- és kanyarodni tilos táblákkal. Végül meglett a vasútállomás és Andris vonatra szállt, mert Kingával akarta tölteni az ünnepet. Mi kicsit távolabb, egy benzinkúton álltunk meg pihenni és enni pár falatot. Az út további része eseménytelenül telt és a tervezett időben megérkeztünk. :) Lepakoltunk, és üdvözöltünk mindenkit.A nagyon finom ebéd után, pedig program után néztünk. Az időjárás ugyan nem fogadott kegyeibe, de sétáltunk egyet a városban. Este elég későn aludtunk el annak ellenére, hogy fáradtak voltunk.
 Szombaton érkeztek Imola szülei és az egy négyzetméterre eső családtagok száma is megemelkedett. :) Sokat ettünk és ittunk, meg beszélgettünk és el is telt a nap. :)  Vasárnap ugyanez ment pepitában. Sajnos az idő még mindig rossz volt. Tegnap alig bírtam felkelni, de eljött a búcsú ideje és még össze is kellett pakolni. A reggelit és az ebédet összekötöttük és a világ egyik legjobb töltöttkáposztáját ettük. :) Indulás után vettünk pár dolgot a boltban. Ugyanis a katolikus magyar és az ortodox román Húsvét nem mindig esik egybe és ez azt eredményezi, hogy valaki dolgozik. :) A visszaút rövidebb volt, mint az odaút: nem kellett kitérni és a forgalom is elviselhetőbb volt. Sajnos azt kell mondanom, hogy a legidiótább sofőrök Romániában a nagymagyarmatricás anyaországi magyarok. Elképzelhetetlen helyeken tudnak előzni, ráadásul sok esetben gyerkőc is volt a fedélzeten. Hazaérve lepakoltunk és felfrissültünk majd elmentünk Anyuékhoz, mert meghívtak kajálni. Volt egy csomó minden, de én a világ másik legjobb töltöttkáposztáját választottam. :) Este elég nehezen aludtam el és ma elég sokáig aludtam. Fogalmam sem volt róla, hogy mit csináljak ebédre, így a Lidl-be mentem. Konkrét elképzeléssel megtámogatva szeretek elnézelődni a kis boltokban, de most nagy választék kellett. Végül a darálthússal töltött padlizsán mellett döntöttem, mert rég ettünk ilyet. Itt találkoztam két kollégámmal, akik amúgy egy pár és épp babát várnak. :) Elég vicces a dolog, mert más a viszony, mint egy "normális" munkahelyen és többet tudunk egymásról.:) Hazaérve megcsináltam az ebédet, majd rohantam Imola elé. Szerencsére a padlizsán sikert aratott. :)

2 megjegyzés:

  1. Szuper hétvégétek volt azt hiszem :) Sok finomsággal és egy kis családi kikapcsolódással. Kell ez néha!

    VálaszTörlés
  2. Szia! Kicsit most irigykedem (na jó, nagyon), mert én is nagyon vágynék egy kis kikapcsolódásra, de ez most még egy darabig várat magára. Örülök azért, hogy nektek jól telt és tudtatok pihenni. :) Puszi

    VálaszTörlés