2013. március 27., szerda

béke :)

 Gondolom, hogy veletek is előfordult már, hogy úgy telt el egy nap, hogy minden nagyon rendben ment és igazából semmi sem hozott ki a béketűrésből. Nos, nekem ez a mai nap így zajlott és nagyon jó volt. :) Reggel kilenc után ébredtem, ami épp ideális, mert kellően pihent vagyok, de nem alszom túl magam. Már késő este beáztattam a sonkát hideg vízbe, mert a hagyományos sonka pokoli sós tud lenni. Reggeli után megkávéztam, majd feltettem az első lében főni a sonkát. Gondoltam, hogy filmezek, amíg elkészül, így a Sólyom végveszélyben címűt választottam. Miután felforrt a főzővíz a sonkán, leöntöttem és új vízzel visszatettem főni. Végül bő két óra után jónak találtam az állagát és kivettem pihenni. Megkóstolva megrohantak a régi emlékek, amikor 20-25 kilós sonkát főztünk egész nap Mamáékkal, üstben. :) A nosztalgiázást befejezve átautóztam Mezőhegyesre. Ültem egy kicsit otthon, majd elmentem Imola elé. Boltoltunk és ettünk, majd tartottunk egy konferenciabeszélgetést. :) :) Judit levágta a hajam és robogtunk is haza. Imola összefutott a dietetikussal, aki segít étrendet összeállítani, én meg készültem a munkába. :)

2 megjegyzés:

  1. Visszaolvastalak. Furcsa, hogy azt írod, hogy rakottkrumplit sütöttél. Tudom, hogy sütőben készül, de erre nem azt szoktuk mondani, hogy főzzük? :D Vagy csak mifelénk? :D Én először nyers sonkát akarok enni kétpofára, utána pedig főtt sonkát kétpofára. Komolyan, a húsvétban a kaja a legjobb dolog. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amit gázon csinálunk azt főzzük és minden, ami a sütőben történik az sütés vagy párolás. Legalábbis a sajátos logikám szerint. :D Régebben én is sok nyers sonkát ettem, de ez a hagyományos sonka főzés nélkül elég rágós. :D

      Törlés